Anette Stenman-Larsson

Husdjurstekniker/Naturbrukslärare.

B-instruktör/RIK Island Strömsholm

Lokalklubbsdomare.

Anette Larsson

Foto: Din Studio

Anette bor "i en annan del av Köping" som ligger i Västmanland tillsammans med man, barn och hundar. Driver Charlottenbergs Is.hestar tillsammans med dottern Ida. Maken driver Sme´Larssons plåt och lack AB se länk: http://www.smelarsson.se/sv/

Anette är husdjurstekniker/naturbrukslärare, samt oberoende foderådgivare på häst. Utbildad på SLU samt lantbruksskolorna Ösby i Sala och Stenqvista i Eskilstuna.

Anette är ubildad på RIK/Island Strömsholm på den ettåriga eftergymnasiala utbildningen med pedagogikkursen 2005-2006. Blev där B-instruktör och lokalklubbsdomare på islandshäst. Gick förberedande unghästutbildning till C-tränare och alla avelskurserna. 2007 utbildade jag mig även till hästseminör på Flyinge och startade seminstation hemma. Vi seminerar med fryst och transportsperma. Vi kan även tappa hingstar. Samarbetar med Veterinär Anne Brunberg.

Anette arbetar på Realgymnasiet i Västerås sedan hösten 2011 med djurintresserade ungdomar. Studerat pedgogik till yrkeslärare på Högskolan Dalarna, blev klar Januari 2015 och är då legitimerad yrkeslärare i ämnena djur, lantbruksdjur, häst samt ridning och körning.

 

"Det var 1987 och jag var på hundutställning i Arboga med min Bearded Collie tik Lina. Som pausinslag kom en liten gulblack häst infarandes i flygande pass. Det var Gulltoppur frá Dísarstödum född 1972. Han bodde då på Kuggenäs i Arboga och var starten på mitt islandshästintresse. Sen den dagen passade jag på att rida islandshäst och så fort jag fick tillfälle, köpte jag mitt eget 3 åriga islandsto. Det var 1997 "  Läs mer om Julia från Älholmen under fliken hästar.

   

Tidigare meriter;  har arbetat som husdjurstekniker/ foderådgivare på Svea Husdjur/Svenska Husdjur 1993-2007. Där seminerade man kor, avhornade kalvar och dräktighetsundersökte kor samt arbetade som foderrådgivare med programmet IndividRam. Före detta arbetade jag som lantbruksavbytare på Avbytartjänsten.