Ida Larsson

Hippolog samt B-instruktör och C-tränare.

"Jag arbetar mot en djuretisk hästhållning och anser att kunskap i kombinatin med känsla för hästar är två viktiga grundbyggstenar för en framgångsrik utveckling av både häst och ryttare. Efter mina tre år på Hippologprogrammet känner jag mig ivrig att sprida min kunskap och vet att alla problem har en lösning. Att kunna anpassa inlärning efter individ är för mig viktigt samt god kommunikation till hästägaren. Välkommen att höra av dig för mer information!"

Deltagit på Svenska Mästerskapen 2008, 2009 och 2010 med hästarna Krummi frá Ártunum i klassen T2 och Ari från Kaggestorp i klasserna V1 och T1. Red 2014 SM på wången med sitt sto Naela i speedpass.

Studerat 2010-2013 Islandshippolog på Wången. Har avslutat sin sista praktikperiod hos Vignir Jonasson och Malin Bonniever på Backome gård i Falkenberg. Tidigare praktikperiod har varit på Stuteri Stenholmen i Linköping.

Ida har gjort avelsvisningar på hästarna Naela från Kristineberg (Klass I och 9 för pass), Ari från Kaggestorp (Klass II, 8,06 ext) och Framtid från Borka (Klass II), alla stamboksförda. Framtid visades vid 6 års ålder, sent inriden som 5 åring och fick 8:or för alla gångarter (5 för pass). Målet är att visa fler hästar. 2015 visades även Aradis från Rosendal på Wången och gick in i 2:a klass som fyrgångaremed totalt 7,71 och 8,03 för exterör.
2016 visades 3 hästar, Vissa från Stenholmen totalt 7,89, Framtid från Borka totalt 7,73 och Ljosdadis från Askabäcken totalt 7,67. Ljosadis visades utan pass och kommer troligtvis att visas om 2017. 

Studerandet tog inte stopp där och har även kompletterats med 2:års hovslagarstudier
på Strömsholms hovslagarutbildning. 

Ida är just nu skjukriven pga skada men är snart igång igen!
Ida och Johanna Asplund har kommer att sammarbeta med att driva ett stall med in/tillridning, lektioner/kurser, hovslageri mm. strax tanför Linköping! Hör av er för mer information!


Hör av dig för mer information!
Mobil: 073 6106919
Mail: Virvelfoto@live.se

 Gjafar från Mörtö
Gjafar från Mörtö, ägare Christina Vahlberg Näsvall. Foto: Zanna Hofvander

 

r
Aradis från Rosendal under visningarna på Romme 2013. Foto: Mikaela Modig


Naela under visning på wången Foto: Hans Hjelmberg